وبلاگ حقوقی انور فردپیاده
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ حقوقی انورفردپیاده و آدرس a-fardepiade.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. 

قابل توجه دوستان دارای وبلاگ در بلاگفا: از آنجایی که سرویس بلاگفا وبلاگهای لوکس بلاگ را لینک نمیکند درصورت تمایل به تبادل لینک ما را با آدرس زیر لینک نموده وبهمون خبر بدید.

http://a-fardepiade.mihanblog.com





دانستنیهای ازدواج

انتخاب همسر

اولین قدم در تشکیل خانواده انتخاب همسر مناسب است. صرف نظر از این که در بسیاری از نقاط کشور هنوز دختران در انتخاب همسر خویش نقشی ندارند در نظر گرفتن تناسب بین دو طرف از نظر موقعیت اجتماعی، میزان تحصیلات، وضع خانوادگی و برخی موارد دیگر از سوی والدین لازم است.

یکی از مسایل مهم هنگام انتخاب همسر”سن” اوست. چرا که وجود اختلاف در نوع نگرش، خواسته ها و برداشت­ها در مقاطع سنی مختلف، متفاوت است. مسئله دیگر تناسب سطح تحصیلات است.

خواستگاری

خواستگاری بیان رسمی تقاضای ازدواج است. زیرا اگر چه ممکن است تقاضا به طور خصوصی بین دو طرف مطرح شده باشد اما با توجه به عرف و عادت معمول اجتماعی تا زمانی­که خانواده­ها در این امر مداخله نکرده باشند رسمیت پیدا نمی­کند. مطابق عرف حاکم بر جامعه م خانواده پسر پس از انتخاب فرد مناسب به خواستگاری دختر می­روند ولی چنین رسمی مانع از این نیست که دختر نسبت به تقاضای ازدواج اقدام نماید. هر چند قانون انجام این عمل را منع نکرده است اما با توجه به فرهنگ جامعه امری غیر متعارف به شمار می­رود.

خواستگاری از نگاه قانون

قانون در مورد شکل انجام خواستگاری ویژگی­های خواستگار و … دخالتی ننموده و آن را به توافق طرفین و عرف حاکم بر جامعه واگذار کرده است. اما در مورد زنی که از او خواستگاری می­شود شرایطی معین نموده که در بحثی تحت عنوان “نکاح” مطرح می شود.به موجب قانون از هر زنی که فاقد موانع نکاح باشد می­توان خواستگاری کرد. از جمله موارد نکاح محرمیت است. مورد دیگر ازدواج با زنی است که در قید زوجیت دیگری باشد. همچنین زنی که در عده دیگری است یعنی زنی که با همسر خود متارکه نموده است و صیغه طلاق جاری شده است تا ۳ ماه و ۱۰ روز نمی­تواند با مرد دیگری ازدواج نماید یا زنی که همسرش فوت نموده به احترام او تا چهار ماه و ۱۰ روز از نکاح خودداری می­نماید. ازدواج همزمان دو خواهر حتی اگر به صورت موقت باشد حرام نیز تابع همین شرایط است. لذا اگر کسی قصد ازدواج با خواهر همسر خود را داشته باشد ابتدا باید همسر خویش را طلاق دهد تا ازدواج بعدی صورت گیرد. ازدواج با دختر خواهر و دختر برادر زن نیز منوط به اجازه زن است.

نامزدی

نامزدی دورانی است برای آشنایی هر چه بیشتر دختر و پسری که درصدد ازدواج و آغاز زندگی جدید و مستقل هستند. این دوران در عین شیرینی زمان پایه ریزی برای یک زندگی همیشگی در کنار یکدیگر است. در این عمل دختر و پسر مقید به نام یکدیگر می­شوند تا شخص ثالث را مجال خواستگاری نباشد. همچنین فرصتی است تا خانواده دختر جهیزیه او را فراهم کند. البته در قانون اشاره­ای به جهیزیه و تکلیف خانواده­ها به فراهم نمودن آن نشده و تنها اشاره شده که جهیزیه مطابق عرف و به منظور رفع حاجت زوجین در آغاز زندگی تهیه می­گردد. همچنین دوران نامزدی فرصتی است تا خانواده پسر مقدمات مراسم ازدواج و تامین سرپناه را فراهم کند.

به موجب ماده ۱۰۳۵ قانون مدنی، نامزدی ایجاد علقه زوجیت نمی­کند هر چند تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخت شده باشد. چنانچه تمام یا قسمتی از مهریه دختر پرداخت گردد در صورت به هم خوردن وصلت قابل استرداد است. در مواردی که به دلایل رعایت جنبه شرعی و به لحاظ محرمیت دختر و پسر صیغه عقد جاری شده نیمی از مهر قابل استرداد است.د رماده مذکور قید شده است که هر یک از زن ومرد مادام که عقد نکاه جاری نشده می­تواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر به هیچ وجه نمی­تواند او را مجبور به این ازدواج نماید یا از جهت امتناع از وصلت درخواست خسارت نماید.

باز پس دادن هدایان نامزدی

طبق ماده ۱۰۳۷ قانون مدنی هر یک از نامزدها می­تواند در صورت به هم خوردن وصلت هدایایی را که برای ازدواج به طرف دیگر یا والدین او داده است را مطالبه نماید. اگر عین آن هدایا موجود نباشد هدیه دهنده مستحق دریافت هدیه­هایی خواهد بود که از روی عادت نگه داشته می­شوند مگر این که هدایا بدون تقصیر طرف دیگر از بین رفته باشند.

استرداد هدایا در صورت فوت یکی از نامزدها

ماده ۱۰۳۸ قانون مدنی می­گوید، در مورد پرداخت قیمت هدایایی که عینا موجود نیست چنانچه در اثر فوت یکی از نامزدها وصلت به هم خورد طرف مقابل وظیفه­ای از بابت برگرداندن بهای هدایا به خانواده متوفی نخواهد داشت. بنابراین چنانچه خود مال موجود باشد و طرف مقابل نیز مایل به بازپس گیری آن باشد می­تواند همان مال اهدایی را دریافت کند در غیر این صورت نمی­تواند بهای آن را درخواست نماید.

شرط عقد در ازدواج یا عقد خارج لازم

سردفتر ازدواج وظیفه دارد شرایط مندرج در قباله را مورد به مورد به دو طرف تفهیم نماید چرا که شرطی معتبر است که مورد توافق زن و مرد قرار گیرد و به مضای هر دوی آنها رسیده باشد. این موارد را که در پی می­آید شروط ضمن عقد می­نامند:

الف- ضمن عقد(نکاح/خارج لازم یعنی عقد لازم برای ازدواج زن و شوهر) زوج شرط نمود هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سو اخلاق و رفتار وی نبود، زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او به دست اورده یل معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
این بندها بدین معنا است که مرد بعد از طلاق باید نصف دارایی خود را که بعد از شروع زندگی به دست آورده است به نام زن نماید، مشروط بر این که:
۱- طلاق به درخواست مرد باشد.
۲- زن مطیع همسر خود باشد و اخلاق و رفتار نامناسب با وی نداشته باشد و همچنین از او تمکین نماید.
ب- ضمن عقد(نکاح/لازم) زوج به زوجه وکالت بالعزل با حق وکالت در توکیل به غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید ونیز به زوجه وکالت بلاعزل با حق ت.کیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.
این بند بیانگر این مطلب است که زن در صورت تحقق شرایط زیر از ناحیه مرد وکیل است خودش شخصا یا با انتخاب فرد دیگری به عنوان وکیل به دادگاه مراجعه نماید و پس از اثبات ادعا درخواست طلاق نماید.

مواردی که زن می­تواند از دادگاه تقاضای صدور طلاق نماید به شرح زیر است:

۱-عدم پرداخت خرجی زن و انجام سایر حقوق واجب زن به مدت ۶ ماه
۲-بد رفتاری غیر قابل تحمل مرد با زن و فرزندان
۳-بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر ­اندازد
۴-دیوانه بودن مرد در زمانی که امکان فسخ نباشد
۵-اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه می­زند
۶- محکومیت به حبس در حال اجرا از ۵ سال به بالا
۷-اعتیادی که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند
۸- ترک خانواده بدون علت و دلیل موجه با غیبت کسره ۶ ماهه
۹- اجرای هر نوع مجازاتی که آبرو و موقعیت زن را به خطر اندازد
۱۰- بچه دار نشدن پس از ۵ سال بهعلت عقیم بودن مرد
۱۱-در صورت مفقودالاثر شدن زوج ظرف ۶ ماه پس از زمان مراجعه زوجه به دادگاه
۱۲- ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر و یا با عدالت رفتار نکردن بین همسران
توضیح:

زن علاوه بر موارد فوق در صورت موافقت شوهر می­تواند موارد دیگری را در قباله ازدواج بگنجاند:

۱-حق سکنی که اختیار تعیین محل سکونت را به زن واگذار می­کند.
۲- حق تحصیل


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, ] [ ] [ انور فردپیاده ]

.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

تمام افراد بشر آزاد به دنيا می‌آيند و از لحاظ حيثيت و حقوق با هم برابرند، همه دارای عقل و وجدان می‌باشند و بايد نسبت به يکديگر با روح برادری رفتار کنند(ماده 1 اعلامیه جهانی حقوق بشر)______________________________ چند نکته درباره وبلاگ: 1)شما باعضویت دروبلاگ میتوانید به عنوان نویسنده وبلاگ مطالب خودتان را دروبلاگ بانام خود منتشر نمایید............ 2)اگرمایل به تبادل لینک هستید ازقسمت تبادل لینک هوشمند استفاده نمایید.............. 3)دوستانی که دربلاگفا وبلاگ دارند ومایل به تبادل لینک هستند میتوانندما را با آدرس http://a-fardepiade.mihanblog.com لینک نموده وبهمون خبربدن (لوکس بلاگ دربلاگفا لینک نمیشود)
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 178
بازدید دیروز : 196
بازدید هفته : 447
بازدید ماه : 582
بازدید کل : 289736
تعداد مطالب : 228
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1


. تماس با ما .